Σημαντική ανακοίνωση διευκρίνηση για το Voucher ανέργων 18 - 29 - ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΜΑΘΙΑΣ-laikoyra.gr ΒΕΡΟΙΑ ΝΑΟΥΣΑ-ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ-ΛΑΪΚΟΥΡΑ-ΝΕWS

ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΜΑΘΙΑΣ-laikoyra.gr ΒΕΡΟΙΑ ΝΑΟΥΣΑ-ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ-ΛΑΪΚΟΥΡΑ-ΝΕWS

email:meliomixa@gmail.com Όλα όσα συμβαίνουν στην Ημαθία Τηλέφωνο¨6908469429

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Post Top Ad

}

Δευτέρα 1 Σεπτεμβρίου 2014

Σημαντική ανακοίνωση διευκρίνηση για το Voucher ανέργων 18 - 29

ΕΠΙΔΟΤΟΥΜΕΝΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΑΝΕΡΓΩΝ

Δύο νέα προγράμματα voucher ΑΝΕΡΓΩΝ από 18 έως 29 ετών του Υπουργείου εργασίας.
Τα προγράμματα προβλέπουν έως εξάμηνη εργασία – πρακτική σε οποιαδήποτε επιχείρηση του ιδιωτικού τομέα και απολαβές – επίδομα έως και 2550€
Προσοχή:
  1. Υποχρεωτικά η αίτηση πρέπει να γίνεται με τη φυσική παρουσία του ωφελουμένου
  2. Η μη τήρηση της παραπάνω διαδικασίας είναι παράτυπη πράξη
  3. Επισημαίνουμε στους ανέργους ότι η επιλογή Κέντρου Δια Βίου Μάθησης είναι ελεύθερη
  4. Ακόμα και εάν έχεις καταθέσει τα χαρτιά σου σε οποιοδήποτε κέντρο δεν υπάρχει καμία δέσμευση.
  5. Η δέσμευση των ανέργων ξεκινά εφόσον επιλεχθούν και ενταχθούν σε τμήμα κατάρτισης.
  6. Όλοι οι άνεργοι με τη κατάθεση της αίτησης υποχρεωτικά θα πρέπει να κατέχουν το έντυπο με τον ‘’ΚΑΥΑΣ’’ που αποδεικνύει τη συμμετοχή τους στο πρόγραμμα.
Οι νέοι που θα επιλέξουν ως πάροχο κατάρτισης την Easy Education θα λάβουν και τις παρακάτω υπηρεσίες επιπλέον των 80 ή 120 ωρών  κατάρτισης σε οριζόντιες δεξιότητες του προγράμματος:
  1. Για κάθε ένα καταρτιζόμενο που θα ολοκληρώσει με απόλυτη επιτυχία το πρόγραμμα, ΔΩΡΕΑΝ ένας σταθερός Η/Υ ή ένα ολοκαίνουργιο laptop τελευταίας τεχνολογίας.  
  2. Σίγουρη εύρεση εργασίας - πρακτικής μέσω των εκατοντάδων συνεργαζόμενων επιχειρήσεων του κέντρου μας.
  3. 12 ώρες ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ υποστήριξη από τον επόπτη πρακτικής.
  4. ΔΩΡΕΑΝ Πλήρη πρόσβαση (μέσω κωδικού στο site www.easy-education.gr, Βιβλία, σημειώσεις, ασκήσεις, λύσεις των ασκήσεων κτλ.) στη ψηφιακή βιβλιοθήκη του κέντρου δια βίου μάθησης για τα παρακάτω προγράμματα σπουδών:

      1. Πληροφορική (επιπέδου standard και proficiency, Office 2010)
      2. Αγγλικά όλων των επιπέδων (lower & proficiency)
      3. Χρηματοοικονομική λογιστική
      4. Γραφιστική (Photoshop, Corel, illustrator)
      5. AutoCad 2D & 3D
!!!Σημαντικότερο όλων!!!
Σκοπός του κέντρου μας είναι η παραμονή των καταρτιζομένων μας στις επιχειρήσεις και μετά το πέρας του εξαμήνου της πρακτικής άσκησης.
!!!ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ!!!
Επιπλέον το κέντρο δια βίου μάθησης Easy Education συμμετέχοντας στη δράση του ΟΑΕΔ ‘Ειδικές τιμές στους ανέργους’ δίνει τη δυνατότητα σε όλους τους ωφελούμενους ανέργους και τα μέλη των οικογενειών τους την οργανωμένη παρακολούθηση με καθηγητή σε τμήμα για όλα τα παραπάνω προγράμματα σπουδών ΔΩΡΕΑΝ προς απόκτηση αναγνωρισμένης πιστοποίησης αποδεκτή από το ΑΣΕΠ αλλά και απαραίτητο προσόν στον ιδιωτικό τομέα.
1ο πρόγραμμα voucher ανέργων 25 έως 29 ετών (1/1/1985 – 31/12/1989). Συμμετοχή έως 15/09/2014
Η δράση για 30.000 ανέργους ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ:
  1. Πρόγραμμα θεωρητικής κατάρτισης 80 ωρών, με έμφαση στην ανάπτυξη οριζόντιων δεξιοτήτων.
  2. Πρακτική άσκηση σε επιχειρήσεις του ιδιωτικού τομέα, συνολικής διάρκειας 450 ωρών και με διάρκεια που δε θα υπερβαίνει τους 6 μήνες.
  3. Υπηρεσίες υποστήριξης και συμβουλευτικής καθοδήγησης των καταρτιζομένων από τον πάροχο κατάρτισης, πριν και κατά τη διάρκεια της πρακτικής άσκησης.


Εκπαιδευτικό Επίδομα:
  1. Περιλαμβάνει το επίδομα θεωρητικής κατάρτισης και το επίδομα πρακτικής άσκησης. Το εκπαιδευτικό επίδομα ανέρχεται σε:
  2. α) Για τους αποφοίτους Πανεπιστημίων/ΤΕΙ 2550€ (συμπεριλαμβανομένων των νομίμων κρατήσεων) εκ των οποίων 480€ αντιστοιχούν στο επίδομα θεωρητικής κατάρτισης  και 2070€ συνολικά, αντιστοιχούν στο επίδομα πρακτικής άσκησης.
  3. β) Για τους αποφοίτους Δευτεροβάθμιας/Μεταδευτεροβάθμιας εκπαίδευσης 2280€ (συμπεριλαμβανομένων των νομίμων κρατήσεων) εκ των οποίων 480€ αντιστοιχούν στο επίδομα θεωρητικής κατάρτισης και 1800€ συνολικά, στο επίδομα πρακτικής άσκησης.
2ο πρόγραμμα voucher ανέργων 18 έως 24 ετών (1/1/1990 – 31/12/1996) Συμμετοχή έως 20/09/2014
Η δράση για 12.000 ανέργους ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ:
  1. Πρόγραμμα θεωρητικής κατάρτισης περίπου 100 ωρών με αντικείμενο της κατάρτισης την απόκτηση γνώσεων και δεξιοτήτων σε οριζόντια ή/και ειδικά θεματικά αντικείμενα τα οποία σχετίζονται με τη θέση πρακτικής άσκησης.
  2. Πρακτική άσκηση σε επιχειρήσεις του ιδιωτικού τομέα, από 380 έως 450 ώρες και με διάρκεια που δε θα υπερβαίνει τους 6 μήνες.
  3. Υπηρεσίες υποστήριξης και συμβουλευτικής καθοδήγησης των καταρτιζομένων από τον πάροχο κατάρτισης, πριν και κατά τη διάρκεια της πρακτικής άσκησης.
Εκπαιδευτικό Επίδομα:
  1. Περιλαμβάνει το επίδομα θεωρητικής κατάρτισης και το επίδομα πρακτικής άσκησης. Το εκπαιδευτικό επίδομα ανέρχεται σε:
  2. α) Για τους αποφοίτους Πανεπιστημίων/ΤΕΙ 2410€ (συμπεριλαμβανομένων των νομίμων κρατήσεων) εκ των οποίων 480€ αντιστοιχούν στο επίδομα θεωρητικής κατάρτισης  και 1930€ συνολικά, αντιστοιχούν στο επίδομα πρακτικής άσκησης (830€ για την α΄φάση και 1.100€ για την β΄φάση).
  3. β) για τους αποφοίτους Δευτεροβάθμιας/Μεταδευτεροβάθμιας εκπαίδευσης 2240€ (συμπεριλαμβανομένων των νομίμων κρατήσεων) εκ των οποίων 720€ αντιστοιχούν στο επίδομα θεωρητικής κατάρτισης  και 1520€ συνολικά, στο επίδομα πρακτικής άσκησης  ( 720€ για την α΄φάση και 800€ για την β΄φάση).
Προσοχή στη 2η δράση 18 έως 24 ετών θα συμμετάσχουν όσοι είναι εγγεγραμμένοι στον ΟΑΕΔ και έχουν συμπληρώσει το τυποποιημένο έντυπο/φόρμα εξατομικευμένης παρέμβασης και έχουν συμφωνήσει σε Ατομικό Σχέδιο Δράσης (επιτόπου στον ΟΑΕΔ)
Τα απαραίτητα δικαιολογητικά:
  1. Επικυρωμένο αντίγραφο του πτυχίου (για τους απόφοιτους ΑΕΙ/ΤΕΙ) ή του απολυτηρίου Λυκείου ή και τίτλου σπουδών μεταδευτεροβάθμιας εκπαίδευσης (για τους αποφοίτους Δευτεροβάθμιας/Μεταδευτεροβάθμιας εκπαίδευσης).
  2. Εκκαθαριστικό έτους 2014 (Συνολικά εισοδήματα 2013) ατομικό ή οικογενειακό.
  3. Κάρτα ανεργίας σε ισχύ κατά την ημερομηνία υπογραφής της τριμερούς σύμβασης.
  4. Επικυρωμένο αντίγραφο της αστυνομικής ταυτότητας ή του διαβατηρίου.
  5. Υ/Δ ότι δεν είναι μαθητής, σπουδαστής ή φοιτητής.
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Βέροια, Εληάς 1, 1ος Όροφος
Καπετάν Άγρα 6 Ισόγειο
Τηλ: 23310-70102

Post Bottom Ad

Σελίδες