Διαβόλου κάλτσα η Βέροια κέρδισε την Ξάνθη με 3-2 - ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΜΑΘΙΑΣ-laikoyra.gr ΒΕΡΟΙΑ ΝΑΟΥΣΑ-ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ-ΛΑΪΚΟΥΡΑ-ΝΕWS f

ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΜΑΘΙΑΣ-laikoyra.gr ΒΕΡΟΙΑ ΝΑΟΥΣΑ-ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ-ΛΑΪΚΟΥΡΑ-ΝΕWS

email:meliomixa@gmail.com Όλα όσα συμβαίνουν στην Ημαθία Τηλέφωνο¨6908469429

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Post Top Ad

}

Κυριακή 24 Αυγούστου 2014

Διαβόλου κάλτσα η Βέροια κέρδισε την Ξάνθη με 3-2

Ο Νίκος Καλτσάς διέλυσε κάθε αμυντικό σχέδιο του Τσιώλη και κρατώντας τη μπαγκέτα του μαέστρου οδήγησε τη Βέροια σε νίκη-θρίλερ στην πρεμιέρα εντός έδρας επί της Ξάνθης με 3-2!

Ο 24χρονος πλάγιος μέσος μπορεί να μην πέτυχε γκολ, αλλά ουσιαστικά έφτιαξε το δεύτερο και το τρίτο τέρμα της ομάδας του, ενώ από αυτόν προήλθαν σχεδόν όλες οι επικίνδυνες φάσεις της Βέροιας, με τον Μπεν άξιο συμπαραστάτη, έχοντας ένα γκολ και μία ασίστ.

Η «βασίλισσα του Βορρά» προηγούνταν 2-0 μέχρι το 77'(41' Βεργώνης, 49' Μπεν), αλλά οι αλλαγές του Σάκη Τσιώλη έφεραν την ισοφάριση μέσα σε ένα τετράλεπτο (77' Ομπόντο, 80' πεν. Λουσέρο), πριν ο Ντουμίτρου χαρίσει τη νίκη στους γηπεδούχους στο 83ο λεπτό, με ένα εκπληκτικό γκολ, άξιο να αποδειχτεί νικητήριο σε οποιοδήποτε ματς.

Τα αρχικά πλάνα

Με 4-2-3-1 ξεκίνησε η Βέροια. Τερματοφύλακας ο Καντιμοίρης, δεξί μπακ ο Μαλόν, σέντερ μπακ οι Καλί και Βέρτζος, αριστερό μπακ ο Αμαραντίδης. Αμυντικά χαφ Βεργώνης και Βάσκες, δεξιά ο Καλτσάς, αριστερά ο Μπεν, ο Παυλίδης πίσω από τον Κάμπορα.

Με 4-3-3 ξεκίνησε η Ξάνθη. Τερματοφύλακας ο Κυριακίδης, Δεξί μπακ ο Μπέρτος, σέντερ μπακ Καρυπίδης και Γούτας, αριστερά ο Γουάλας, τριάδα στο κέντρο με Φλίσκα, Βασιλακάκη και Λουσέρο, στο δεξί άκρο ο Σολτάνι, στο αριστερό ο Ολιβέιρα, σέντερ φορ ο Καπετάνος.

Απέδωσε η πολιορκία

Η Ξάνθη ήταν αυτή που μπήκε πιο δυνατά στο παιχνίδι και μόλις στο 2ο λεπτό απείλησε με κεφαλιά του Καρυπίδη που πέρασε άουτ μετά από εκτέλεση φάουλ. Οι Ακρίτες ήθελαν να παίξουν γρήγορα στην ανεπίθεση με κύριο αποδέκτη τον Καπετάνο, ο οποίος στο 9ο λεπτό είχε σουτ που πέρασε άουτ στην περιοχή, όμως δεν πρόλαβε στη συνέχεια μερικές πάσες που θα μπορούσαν να γίνουν επικίνδυνες.

Η Βέροια όμως σύντομα ισορρόπησε και άρχισε να απειλεί, εκμεταλλευόμενη κάθε εκτέλεση φάουλ, κόρνερ και πλαγίων άουτ για να φέρει τη μπάλα στην περιοχή και την καρδιά της άμυνας της Ξάνθης.

Μετά από ένα πλάγιο από δεξιά ήρθε η πρώτη μεγάλη φάση των γηπεδούχων στο 18', όταν μετά από κεφαλιά-πάσα ο Μπεν βρέθηκε σε καλή θέση και πλάσαρε, όμως ο Κυριακίδης έπεσε εντυπωσιακά στην αριστερή του γωνία και έδιωξε σε κόρνερ.

Με τον Καλτσά να ...παραδίδει φαρμακερά φάουλ και κόρνερ γύρω στο ημίωρο, χρειάστηκαν ηρωϊκές προσπάθειες από Φλίσκα και Γούτα, που πρόλαβαν την τελευταία στιγμή πριν Βέρτζος και Βεργώνης βρεθούν σε πλεονεκτική θέση.



Η Ξάνθη εξακολουθούσε να μην μπορεί να κάνει παιχνίδι όσες αλλαγές και να έκανε στον σχηματισμό του ο Σάκης Τσιώλης, ενώ αντίθετα η Βέροια συνέχισε να σφυροκοπεί και στο 37' μετά από πλάγιο άουτ, η μπάλα έσκασε δύο φορές μέσα στη μικρή περιοχή πριν ο Μπέρτος επέμβει τελικά διώχνοντας σε κόρνερ.


Η πολιορκία όμως απέδωσε για τη Βέροια στο 41', όταν έγινε η σέντρα από αριστερά από τον Βάσκες, ο Φλίσκας έβγαλε τη μπάλα έξω από την περιοχή με κεφαλιά, για να γίνει όμως κάτοχός της τελικά ο Βεργώνης. Παρά την προσπάθεια τριών παικτών της Ξάνθης, ο αρχηγός της Βέροιας έφερε τη μπάλα στο αριστερό και με συρτό σουτ έστειλε τη μπάλα στην αριστερή γωνία του Κυριακίδη και την ομάδα του με το 1-0 στα αποδυτήρια.

Ανατροπή και ...ΝΤΟΥμίτρου!

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με τον Τσιώλη να αλλάζει τον Βασιλακάκη με τον Παπαστεριανό, πριν καν όμως δοκιμάσει να επιβάλλει τον ρυθμό της, η Ξάνθη βρέθηκε 2-0 πίσω στο σκορ.

Στο 49' συγκεκριμένα, ο Καλτσάς σε μία κούρσα από δεξιά απέφυγε εντυπωσιακά τους Γουάλας και Λουσέρο και μπαίνοντας στην περιοχή έκανε την παράλληλη συρτή μπαλιά, για να βρει στο δεύτερο δοκάρι τον Μπεν, ο οποίος απ' ευθείας με αριστερό σουτ πέτυχε το πρώτο του γκολ στη φετινή σεζόν.



Η Βέροια συνέχισε να παίζει από τα πλάγια και στο 54' ο Αμαραντίδης έκανε νέα παράλληλη από αριστερά, για να προλάβει τελευταία στιγμή ο Κυριακίδης τον Κάμπορα.

Ο Τσιώλης έβαλε και τον Ράνο αντί του Φλίσκα, με τον Σολτάνι να επιχειρεί δύο συνεχόμενα μακρινά σουτ γύρω στη μία ώρα αγώνα, που πέρασαν αμφότερα άουτ.

Ο Γκρανέρο με τη σειρά του, απάντησε βγάζοντας τον κουρασμένο Κάμπορα και ρίχνοντας στο ματς τον Ντουμίτρου, περνώντας τον στα πλάγια και τοποθετώντας τον Μπεν στην κορυφή της επίθεσης.

Το σερί αλλαγών συνεχίστηκε με τον Ομπόντο να αναλαμβάνει οργανωτικό ρόλο στη μεσαία γραμμή της Ξάνθης, με τον Ράνο να περνά ουσιαστικά δίπλα στον Καπετάνο σε 4-4-2. Την ίδια ώρα ο Χασελμπάινκ φρέσκαρε τα άκρα της Βέροιας αντί του Παυλίδη.

Στο 72' ο Καλτσάς έκανε άλλη μία επικίνδυνη ενέργεια από δεξια, αλλά το διαγώνιο σουτ του αποκρούστηκε σε κόρνερ από τον Κυριακίδη.

Πέντε λεπτά αργότερα άρχισε η...καταιγίδα, με την Ξάνθη να τιμωρεί την οπισθοχωρημένη Βέροια! Στο 77' η αλλαγή του Τσιώλη λειτούργησε, με τον Ομπόντο να γίνεται κάτοχος της μπάλας έξω από την περιοχή και να σκοράρει με ωραίο σουτ, μειώνοντας το σκορ σε 2-1. Τρία λεπτά αργότερα ο Ράνος μπήκε στην περιοχή και ανατράπηκε επιπόλαια από τον Χασελμπάινκ, με τον Παπαπέτρου να καταλογίζει τον πέναλτι και τον Λουσέρο να μην λαθεύει από την άσπρη βούλα ισοφαρίζοντας!



Το θρίλερ όμως δεν έμελλε να τελειώσει εκεί! Στο 87', η Βέροια βγήκε στην κόντρα, το φάουλ που ζήτησε ο Τσιώλης δεν έγινε ποτέ, άλλη μία συνεργασία Καλτσά-Μπεν από αριστερά, ο τελευταίος είδε απέναντι τον Ντουμίτρου, ο οποιος πήρε απ' ευθείας τη σέντρα και με φοβερή εκτέλεση έστειλε τη μπάλα με σκαστό σουτ στην απέναντι γωνία του Κυριακίδη!


Βέροια - Ξάνθη 3-2
Σούπερ Λιγκ 2014-15, 1η Αγωνιστική, Δημοτικό στάδιο Βέροιας

Γκολ: 41' Βεργώνης, 49' Μπεν, 83' Ντουμίτρου - 77' Ομπόντο, 80' πεν. Λουσέρο
Κίτρινες: Καλί, Βάσκες - Γουάλας, Αμαραντίδης.
Κόκκινες: -
Διαιτητές: Αναστάσιος Παπαπέτρου, Λάζαρος Δημητριάδης, Ιωάννης Τουμπακάρης
4ος Διαιτητής: Πραξιτέλης Ζαχαριάδης
ΒΕΡΟΙΑ (Γκρανέρο, 4-2-3-1): Καντιμοίρης -  Μαλόν, Καλί, Βέρτζος, Αμαραντίδης (86' Καταλά) - Βεργώνης, Βάσκες - Καλτσάς, Μπεν, Παυλίδης (70' Χασελμπάινκ) - Κάμπορα (65' Ντουμίτρου).
ΞΑΝΘΗ (Τσιώλης, 4-3-3): Κυριακίδης - Μπέρτος, Καρυπίδης, Γούτας, Γουάλας - Φλίσκας (55' Ράνος), Βασιλακάκης (46' Παπαστεριανός), Λουσέρο - Σολτάνι, Ρενάν (69' Ομπόντο), Καπετάνος.


ΤΟ ΦΙΛΜ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ
2' Φάουλ υπέρ της Ξάνθης, κεφαλιά από τον Καρυπίδη και ο Καντιμοίρης έδιωξε σε κόρνερ!
8' Εκτέλεση φάουλ από τον Καλτσά, η κεφαλιά του Κάμπορα ανάμεσα στους κεντρικούς αμυντικούς, μπλόκαρε ο Κυριακίδης.
9' Ο Καπετάνος σουτ μέσα στην περιοχή, η μπάλα άουτ.
9' Aριστερό σουτ του Μπεν από το ημικύκλιο, στην αγκαλιά του Κυριακίδη.
18' Μεγάλη ευκαιρία για τη Βέροια! Πλασέ του Μπεν μέσα στην περιοχή, πετάχτηκε στην αριστερή γωνία του ο Κυριακίδης και έδιωξε εκπληκτικά σε κόρνερ!
37' Επικίνδυνο πλάγιο από δεξιά, η μπάλα «έσκασε» δύο φορές στη μικρή περιοχή της Ξάνθης και τελικά έδιωξε σε κόρνερ ο Μπέρτος με κεφαλιά.
41' 1-0 Μετά από πολιορκία στην περιοχή της Ξάνθης, η μπάλα βγήκε προς τα έξω, ο Βεργώνης έστρωσε τη μπάλα στο αριστερό και παρ' όλο που έπεσαν πάνω του τρεις παίκτες έκανε το αριστερό συρτό σουτ και έστειλε τη μπάλα στην αριστερή γωνία του ανήμπορου να αντιδράσει Κυριακίδη!
45+1' Δυνατή συρτή εκτέλεση μακρινού φάουλ από τον Γουάλας, η μπάλα άουτ.


49' 2-0 Φοβερή προσπάθεια του Καλτσά από δεξιά, πέρασε τους Γουάλας και Λουσέρο, μπήκε στην περιοχή, έκανε την παράλληλη συρτή μπαλιά και στο δεύτερο δοκάρι ο Μπεν με αριστερό σουτ με τη μία έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του Κυριακίδη!
54' Ακούμπησε το 3-0 η Βέροια με τον Κυριακίδη να προλαβαίνει τον Κάμπορα στη μικρή περιοχή τελευταία στιγμή, μετά από παράλληλη μπαλιά του Αμαραντίδη από αριστερά.
60' Ευκαιρία για την Ξάνθη! Εκτέλεση φάουλ από αριστερά από τον Λουσέρο στον Παπαστεριανό που σούταρε, η μπάλα αποκρούστηκε και έφτασε στον άξονα για τον Σολτάνι, όμως το σουτ του από καλή θέση πέρασε άουτ.
63' Μακρινό σουτ του Σολτάνι από πλάγια δεξιά, η μπάλα άουτ.
72' Καλό διαγώνιο σουτ από δεξιά του Καλτσά, σε κόρνερ έδιωξε ο Κυριακίδης.
77' 2-1 Έπειτα από μία σέντρα από δεξιά, ο Βέρτζος έδιωξε με κεφαλιά στο ημικύκλιο, εκεί βρέθηκε ο Ομπόντο που κινήθηκε ωραία και με δεξί σουτ έστειλε τη μπάλα στη δεξιά γωνία του Καντιμοίρη, μειώνοντας για την Ξάνθη!
80' 2-2 Ο Ράνος στην περιοχή από δεξιά, ο Χασελμπάινκ τον ανέτρεψε και ο διαιτητής καρταλόγισε πέναλτι. Ο Λουσέρο με το αριστερό έστειλε τη μπάλα στην αριστερή γωνία του Καντιμοίρη, που έπεσε από την αντίθετη.
83' 3-2 Απίθανο γκολ από τη Βέροια! Ο Καλτσάς σε κάθετη για τον Μπεν που μπήκε στην περιοχή από αριστερά, έκανε σέντρα απέναντι για τον Ντουμίτρου, ο οποίος έστειλε τη μπάλα στην απέναντι γωνία του Κυριακίδη με απ' ευθείας δεξιό σουτ, αφού η μπάλα «έσκασε» μία φορά στο έδαφος!

Post Bottom Ad

Σελίδες