Π.ΤΣΑΠΑΡΟΠΟΥΛΟΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΜΕ ΤΟΝ Κ.ΒΟΡΓΙΑΖΙΔΗ - ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΜΑΘΙΑΣ-laikoyra.gr ΒΕΡΟΙΑ ΝΑΟΥΣΑ-ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ-ΛΑΪΚΟΥΡΑ-ΝΕWS

ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΜΑΘΙΑΣ-laikoyra.gr ΒΕΡΟΙΑ ΝΑΟΥΣΑ-ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ-ΛΑΪΚΟΥΡΑ-ΝΕWS

email:meliomixa@gmail.com Όλα όσα συμβαίνουν στην Ημαθία Τηλέφωνο¨6908469429

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Post Top Ad

}

Τρίτη 15 Απριλίου 2014

Π.ΤΣΑΠΑΡΟΠΟΥΛΟΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΜΕ ΤΟΝ Κ.ΒΟΡΓΙΑΖΙΔΗ

Γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Βέροια. Εκεί ολοκλήρωσε τις γυμνασιακές του σπουδές και στη συνέχεια φοίτησε στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.
Μετά το τέλος των πανεπιστημιακών του σπουδών και την εκπλήρωση των υποχρεώσεών του - στρατός, αγροτικό, ειδικότητα - επέστρεψε στη Βέροια όπου ασκεί την ιατρική απο το 1990 μέχρι και σήμερα σαν ελεύθερος επαγγελματίας καθώς επίσης υπηρέτησε μέχρι πρότινος την πρωτοβάθμια περίθαλψη στο ΙΚΑ.
Η οικογενειακή παράδοση, το στίγμα της εποχής και οι πολιτικές του ανησυχίες τον έκαναν να ενδιαφερθεί απο πολύ νωρίς για τα κοινωνικά δρώμενα και να ενταχθεί στην οργανωμένη ζωή, συμμετέχοντας στους φοιτητικούς συλλόγους και αργότερα στην ΚΝΕ και στο ΚΚΕ.
Μετά την επιστροφή του στη Βέροια υπηρέτησε τα κοινά απο διάφορες θέσεις.
Εκλέχτηκε και δραστηριοποιήθηκε στο συνοικιακό συμβούλιο της περιοχής του και το 1986 εκλέγεται για πρώτη φορά στο Δημοτικό Συμβούλιο με το ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ.
Το 2002 συμμετέχει με το ψηφοδέλτιο του Συνασπισμού στις Νομαρχιακές εκλογές. Ψηφίζεται πρώτος Νομαρχιακός Σύμβουλος του Συνδιασμού αλλά δεν εκλέγεται λόγω του εκλογικού νόμου.
Το 2007 εκλέγεται στο Δημοτικό Συμβούλιο με το ψηφοδέλτιο της κ. Ουσουλτζόγλου και υπηρετεί τον Δήμο απο την θέση του προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου για μια τετραετία. Ταυτόχρονα είναι πρόεδρος των ΚΑΠΗ.
Το 2010 επανεκλέγεται στο Δημοτικό Συμβούλιο με το ψηφοδέλτιο της κ. Ουσουλτζόγλου και υπηρετεί τον Δήμο απο τη θέση του αντιπροέδρου του Νομικού προσώπου. Το 2012 παραιτείται για πολιτικούς λόγους.
Στις Βουλευτικές εκλογές του 2012 συμμετέχει με το ψηφοδέλτιο της Δημοκρατικής Αριστεράς.
Ταυτόχρονα  συμμετέχει στα συνδικαλιστικά δρώμενα του επαγγελματικού του φορέα και εκπροσωπεί  για μία τριετία τους ιατρούς του ΙΚΑ, σαν εκλεγμένο μέλος, στην Πανελλήνια Ομοσπονδία Ιατρών του ΙΚΑ.
Η συμμετοχή του στα κοινά είναι μια προσωπική ανάγκη, μια στάση ζωής. Οποιος ζει πραγματικά δεν μπορεί να μην είναι πολίτης και ενταγμένος. Η αδιαφορία είναι αβουλία, είναι παρασιτισμός, είναι δειλία, δεν είναι ζωή. Είναι ενταγμένος γιατί θέλει να νιώθει ότι στη συνείδηση του χώρου του πάλλεται η δραστηριότητα της μελλοντικής πόλης που ο χώρος του χτίζει και μέσα σε αυτήν την πόλη η κοινωνική αλυσίδα δεν βαραίνει τους λίγους. Μέσα σε αυτήν κάθε συμβάν δεν οφείλεται στην τύχη, στη μοίρα, μα είναι ευφυές έργο των πολιτών.
Η συμμετοχή του στα κοινά της πόλης του έχει κύριο στόχο την ανάδειξη των δυνατοτήτων του τόπου του στον αγροτικό και τουριστικό τομέα.
Εχει δύο παιδιά, την Εφη που είναι ψυχολόγος και τον Ανδρέα που είναι ιατρός.





Τηλέφωνο 6945492946

email petros.tsaparopoulos@yahoo.gr

ΔΙΑΚΥΒΕΥΜΑ ΤΩΝ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ




   Οι επερχόμενες Αυτοδιοικητικές εκλογές  θα διεξαχθούν  σ’ ένα δραματικό              κοινωνικοπολιτικό περιβάλλον που χαρακτηρίζεται από την απώλεια κατά το ¼ του Εθνικού πλούτου της χώρας και την φτωχοποίηση μεγάλης μερίδας των Ελλήνων πολιτών.
  Χωρίς να θέλω να υπεισέλθω στις αιτίες αυτής της παρατεταμένης κρίσης  και τις προτεινόμενες πολιτικές διεξόδου, θα ήθελα να σταθώ στον ρόλο του Δήμου στις σημερινή συγκυρία.
   Η Αυτοδιοίκηση αποτελεί ταυτόχρονα κίνημα και θεσμό. Είναι ο θεσμός της λαικής αυτενέργειας και συμμετοχής, το επίκεντρο και η κορύφωση του αλληλέγγυου εθελοντισμού ,το σημείο επαφής του Πολίτη με την πολιτική.
  Με κριτήριο τα παραπάνω, εκτιμώ ότι ο θεσμός βρίσκεται σήμερα στη δίνη μιας έντονης κρίσης  αξιοπιστίας  και πολιτικού προσανατολισμού, που οφείλεται τόσο στην άρνηση των κυβερνήσεων να προχωρήσουν σε ριζοσπαστικές αλλαγές για τη ενίσχυσή του, όσο και στην αδυναμία των ίδιων των φορέων της Αυτοδιοίκησης να αντιμετωπίσουν και να υπερβούν θετικά τις δικές της παθογένειες και ανεπάρκειες.
  Σε μία περίοδo
- Που οξύνονται οι επιπτώσεις της κρίσης στην Ελληνική κοινωνία και υποβαθμίζεται η ζωή ευρύτατων κοινωνικών ομάδων,
- Που έχουμε τις μεγαλύτερες περικοπές επιχορηγήσεων στους δήμους,
- Και βιώνουμε  μια πολιτική αμφισβήτησης της διοικητικής και θεσμικής αυτονομίας των δήμων μέσω της αφαίρεσης αρμοδιοτήτων και κατάργηση ολόκληρων υπηρεσιών,
Οι Δήμοι και οι Περιφέρειες καλούνται να σηκώσουν το βάρος για την διατήρηση της κοινωνικής συνοχής και την αποτροπή του κοινωνικού αποκλεισμού.
   Σε κάθε περίπτωση πρέπει επιθετικά να αποκρούσουμε εκείνες τις λογικές που επιδιώκουν να μετατρέψουν τις αυτοδιοικητικές εκλογές σ’ ένα Δημοψήφισμα, είτε για το μνημόνιο είτε για την κυβερνητική πολιτική συνολικά.
   Ο χώρος της Αυτοδιοίκησης είναι κατ’εξοχήν χώρος των ενεργών πολιτών και των ευρύτερων συμπαρατάξεων στη βάση Αυτοδιοικητικών προγραμμάτων με προοδευτικό περιεχόμενο.
  Χρειαζόμαστε ευρύτερες δυνατές συναινέσεις για την προώθηση αναγκαίων μεταρρυθμίσεων στη βάση προγραμμάτων που θα διεκδικούν :
- Την χειραφέτηση των Δήμων από τη κεντρική Διοίκηση με στόχο την ενδυνάμωση της οικονομικής και διοικητικής αυτοτέλειας,
- Την ενίσχυση της τοπικής ανάπτυξης,
- Την αναβάθμιση της κοινωνικής πολιτικής,
- Και την ενθάρρυνση της συμμετοχής των δημοτών.
   Η ανάδειξη του ρόλου των πολιτών, η συμμετοχή στις τοπικές υποθέσεις, η ευκαιρία να  αναδειχθούν νέες κοινωνικές δυνάμεις και πρόσωπα στα κοινά της πόλεων και των περιφερειών, παραμένει το ζητούμενο, ώστε σε αυτήν την ιστορική συγκυρία  η Τοπική Αυτοδιοίκηση να σταθεί όρθια και να βρεί τον βηματισμό της κοντά στον κόσμο και τα αγωνιώδη προβλήματά του.


ΤΣΑΠΑΡΟΠΟΥΛΟΣ  ΠΕΤΡΟΣ

Post Bottom Ad

Σελίδες