«Η σιωπή των αμνών» Άρθρο-σχόλιο του Κ. Βοργιαζίδη - ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΜΑΘΙΑΣ-laikoyra.gr ΒΕΡΟΙΑ ΝΑΟΥΣΑ-ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ-ΛΑΪΚΟΥΡΑ-ΝΕWS f

ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΜΑΘΙΑΣ-laikoyra.gr ΒΕΡΟΙΑ ΝΑΟΥΣΑ-ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ-ΛΑΪΚΟΥΡΑ-ΝΕWS

email:meliomixa@gmail.com Όλα όσα συμβαίνουν στην Ημαθία Τηλέφωνο¨6908469429

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Post Top Ad

}

Τρίτη 22 Απριλίου 2014

«Η σιωπή των αμνών» Άρθρο-σχόλιο του Κ. Βοργιαζίδη


Άρθρο-σχόλιο του Κ.Βοργιαζίδη
«Προσχηματικά θεοσεβούμενος, συγκυριακός εθνικοπατριώτης, αριστερίζων λαϊκιστής, υπερασπιστής των αδυνάτων και Θερβαντική καρικατούρα υποψηφίου Δημάρχου, μοίρασε το Πάσχα αμνοερίφια σε δημότες του Δήμου μας, που προφανώς τα είχαν ανάγκη. Μιλώ για εκείνη την υποψηφιότητα στην οποία προστρέχουν ανιδιοτελώς και αδόλως διάφοροι συμπολίτες μας προκειμένου να εξασφαλίσουν την πολυπόθητη υποψηφιότητα στο συνδυασμό και γιατί όχι, την εκλογή τους και ίσως και μια Αντιδημαρχία. Αυτός ο υποψήφιος Δήμαρχος - Θεματοφύλακας του Δημοκρατικού Ιδεώδους, μαγνήτης αρνητικής δημοσιότητας και πρότυπο ηγήτορα, προσβάλλει βάναυσα την αξιοπρέπεια αναξιοπαθούντων συμπολιτών, τάζοντας και μοιράζοντας κατσίκια και αντιδημαρχίες. Δεν ξέρω αν χωρούν γέλια ή κλάματα.

Σε κάθε περίπτωση, ο φόβος δεν είναι να χάσεις τις εκλογές από κάποιον που αντί για ελπίδα και σοβαρό λόγο μοιράζει κατσίκια. Ο φόβος είναι τί είδους διοίκηση θα ασκήσουν τέτοιοι συνδυασμοί που καπηλεύονται στοιχειώδεις ανάγκες των συνανθρώπων μας. Τι διοίκηση θα ασκηθεί άραγε από τέτοιους Δημάρχους, που είναι έτοιμοι να κάνουν το παν  προκειμένου να ικανοποιήσουν τα πιο ακραία ένστικτά τους για κατάληψη της εξουσίας; Που είναι έτοιμοι να ξαναγράψουν τον ορισμό της έννοιας του «πολιτικού πυθμένα» στα λεξικά της Πολιτικής Επιστήμης;

Μπορώ να δεχτώ τη σκληρότερη πολιτική κριτική. Θα απαντήσω πολιτικά. Μπορώ να επιμερίσω ευθύνες και να αναλάβω αυτές που μου αναλογούν. Το κυριότερο, μπορώ να σχεδιάσω και να προγραμματίσω το μέλλον, το κοινό μας μέλλον, υπεύθυνα και σοβαρά. Δεν μπορώ όμως να μοιράσω αρνιά και κόκκινα αυγά. Δεν μπορώ να πληρώσω λογαριασμούς που έληξαν. Δεν μπορώ να βάλω πετρέλαιο σε οικοδομές. Δεν καταδέχομαι να διασπείρω στο Διαδίκτυο ψευδείς και συκοφαντικές ειδήσεις για να κερδίσω τις εκλογές.

Γιατί αυτός που θα σού πληρώσει σήμερα το φαγητό, αύριο θα σου το πάρει πίσω, για να σου πουλήσει την εξουσία που εν λευκώ του παραχώρησες. Αυτός που θα σου πληρώσει το ρεύμα ή το πετρέλαιο, αύριο θα σου το κόψει, για να πέσεις πάλι στην ανάγκη του και να επιβεβαιώσεις τον ρόλο που του ανέθεσες με την ψήφο σου, το ρόλο του ψευδεπίγραφου, πανταχού παρόντος Μεσσία. Η πολιτική ηθική λέει ότι οι συνειδήσεις δεν εξαγοράζονται, κερδίζονται.

Εμπιστεύομαι το κριτήριο του νοικοκύρη, του επαγγελματία, του φοιτητή, του ανέργου, της μάνας που αγωνιά, των πατεράδων και των μανάδων μας. Ξέρω ότι θα κλείσετε τ’ αυτιά σας στα ψέματα και τις αισχρές δοσοληψίες. Ο ψύχραιμος Βεροιώτης, ο παραδοσιακά δημοκράτης, ελεύθερος από εξαρτήσεις και προσηλωμένος στις αρχές και τα πιστεύω του, αυτός που η αλληλεγγύη και ο εθελοντισμός του διαφημίζεται σε όλη την οικουμένη, δεν θα παρασυρθεί, ούτε σε αυτές τις εκλογές, από χυδαία παραπολιτικά παιχνίδια.

Γι’ αυτό και είμαι βέβαιος ότι στις επερχόμενες εκλογές, η σιωπή των αμνών θα είναι εκκωφαντική».


.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Post Bottom Ad

Σελίδες