Ένα ευρώ για ραντεβού με συμβεβλημένους γιατρούς του ΕΟΠΥΥ - ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΜΑΘΙΑΣ-laikoyra.gr ΒΕΡΟΙΑ ΝΑΟΥΣΑ-ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ-ΛΑΪΚΟΥΡΑ-ΝΕWS

ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΜΑΘΙΑΣ-laikoyra.gr ΒΕΡΟΙΑ ΝΑΟΥΣΑ-ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ-ΛΑΪΚΟΥΡΑ-ΝΕWS

email:meliomixa@gmail.com Όλα όσα συμβαίνουν στην Ημαθία Τηλέφωνο¨6908469429

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Post Top Ad

}

Πέμπτη 16 Ιανουαρίου 2014

Ένα ευρώ για ραντεβού με συμβεβλημένους γιατρούς του ΕΟΠΥΥ


Νέα επιβάρυνση για τους ασφαλισμένους εξετάζει η κυβέρνηση σε συνεργασία με τη διοίκηση του ΕΟΠΥΥ, καθώς μελετάται η χρέωση των ασθενών με ένα ευρώ για τα τηλεφωνήματα για ραντεβού... στα ιδιωτικά ιατρεία των συμβεβλημένων γιατρών με τον ΕΟΠΥΥ. 

Έντονη είναι η αντίδραση των συμβεβλημένων γιατρών του ΕΟΠΥΥ, που κάνουν λόγο για επιχείρηση δήμευσης των ιατρείων τους, μονομερή ενέργεια, «μνημείο αυθαιρεσίας και καθεστωτικής αντιμετώπισης των ζητημάτων του οργανισμού», που δεν πρόκειται να γίνει δεκτή.

Σύμφωνα με τα όσα έχουν γίνει γνωστά, η διοίκηση του ΕΟΠΥΥ εξετάζει την επιβολή χαρατσιού ενός ευρώ ανά τηλεφώνημα για ραντεβού στο ιδιωτικό ιατρείο συμβεβλημένου γιατρού. Το επιχείρημα, σύμφωνα με την εφημερίδα Ελευθεροτυπία, είναι ότι οι ιδιώτες γιατροί εμφανίζουν να έχουν κλείσει το πλαφόν των δωρεάν επισκέψεών τους για τους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ και έτσι οι ασφαλισμένοι αναγκάζονται να πληρώνουν για την επίσκεψη στο ιδιωτικό ιατρείο.

Γεγονός είναι, πάντως, ότι μετά το κλείσιμο των πολυιατρείων του ΕΟΠΥΥ, οι ιδιωτικές εταιρίες που διαθέτουν τους πενταψήφιους τηλεφωνικούς αριθμούς για τα ραντεβού, παύουν να έχουν ουσιαστικό αντικείμενο, ωστόσο τα συμβόλαια με τον ΕΟΠΥΥ υφίστανται.

Έτσι, η σκέψη είναι ότι τα ραντεβού στα ιδιωτικά ιατρεία των συμβεβλημένων γιατρών με τον ΕΟΠΥΥ θα τα κλείνουν αυτές οι ιδιωτικές εταιρίες. Αυτό σημαίνει, όμως, ότι οι ιδιώτες γιατροί θα βρεθούν να πληρώνουν γραμματέα και υποδομή, ενώ θα έχουν τον ΕΟΠΥΥ να καθορίζει τα ραντεβού και στα ιατρεία τους.

Οι ιδέες αυτές της διοίκησης του ΕΟΠΥΥ έχουν προκαλέσει την αντίδραση των συμβεβλημένων γιατρών που κάνουν λόγο για επιχείρηση δήμευσης των ιατρείων τους. 

Σε ανακοίνωσή τους επισημαίνουν: «Με μία πρωτοφανή δήλωση του προέδρου του και χωρίς καμία διαβούλευση με τον θεσμικό φορέα των συμβεβλημένων ιατρών την ΕΝΙ - ΕΟΠΥΥ, ο ΕΟΠΥΥ επιχειρεί να "δημεύσει" τα ιδιωτικά ιατρεία και να κλείνει ο ίδιος, προς όφελος πιθανά των ιδιωτικών τηλεφωνικών εταιρειών, τα ραντεβού των ασφαλισμένων με τους συμβεβλημένους ιατρούς! Αυτό θα έχει ως συνέπεια να συνεχίσει, στα ιδιωτικά ιατρεία πλέον, το "χαράτσι" των τηλεφωνικών ραντεβού !

»Η δήλωση του προέδρου του ΕΟΠΥΥ κ. Κοντού για απόπειρα διαχείρισης των ραντεβού των ιδιωτικών ιατρείων, χωρίς καμία απολύτως διαβούλευση, αποτελεί μνημείο αυθαιρεσίας και καθεστωτικής αντιμετώπισης των ζητημάτων του οργανισμού.

»Μετά την αυθαίρετη διακοπή συμβάσεων ιατρών για δήθεν υπερσυνταγογράφηση, γεγονός που αναγνώρισε και η Ελληνική Δικαιοσύνη καθώς δεκάδες ιατροί έχουν κερδίσει τα ασφαλιστικά μέτρα, η συγκεκριμένη μονομερής ενέργεια επιβεβαιώνει την προχειρότητα που η διοίκηση του ΕΟΠΥΥ αντιμετωπίζει το μεγάλο ζήτημα της υγείας των Ελλήνων, έρχεται δε σε συνέχεια της τακτικής του "ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ" καθώς ο ΕΟΠΥΥ συνεχίζει και οφείλει εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ στο σύνολο των παρόχων που συνεργάζονται μαζί του.

»Η Ένωση Ιατρών ΕΟΠΥΥ είναι υπέρ του ελέγχου και της διαφάνειας, επανειλημμένες φορές έχουμε προτείνει λύσεις για το πρόβλημα του πλαφόν στις επισκέψεις και έχουμε ζητήσει την ΑΜΕΣΗ σύγκλιση της επιτροπής διαπραγμάτευσης για την εξεύρεση κοινώς αποδεκτών λύσεων, δυστυχώς μέχρι στιγμής οι εκκλήσεις μας έχουν πέσει στο κενό με ευθύνη της Διοίκησης του ΕΟΠΥΥ.

»Δηλώνουμε ότι οι συμβεβλημένοι ιατροί ΔΕΝ πρόκειται να δεχθούμε καμία μονομερή ενέργεια και κάθε απόπειρα δημιουργία τετελεσμένων θα τορπιλίσει την εργασιακή ειρήνη.

»Καλούμε για άλλη μία φορά τον ΕΟΠΥΥ σε ειλικρινή διάλογο, να κοινοποιήσει τα προσχέδια των συμβάσεων και να αρχίσει ΑΜΕΣΑ η διαπραγμάτευση για τους όρους της συνεργασίας καθώς υπάρχει κίνδυνος εκατομμύρια ασφαλισμένοι να βρεθούν χωρίς καμία ιατρική κάλυψη».
agelioforos.gr

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Θα μπει το β' εξάμηνο του 2014 φόρος 0,50 λεπτά σε κάθε ρολό κωλόχαρτου με τα έσοδα του μέτρου να πάνε στο σύνολο τους στην στην πρωτοβάθμια και δευτεροβαθμια περίθαλψη.

Αν πάει καλά με δημοσιονομικα αποτελέσματα το μέτρο, μετά θα πάμε και στις πάνες ακράτειας
ενηλίκων(βρεφων οχι-διοτι ειναι αντιθετος ο Στουρναρας) τα έσοδα των οποίων θα πάνε στο κρίσιμο για τη χώρα τομέα της παιδείας.

Post Bottom Ad

Σελίδες