Ξαφνικό στοπ σε πρόωρες συντάξεις - ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΜΑΘΙΑΣ-laikoyra.gr ΒΕΡΟΙΑ ΝΑΟΥΣΑ-ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ-ΛΑΪΚΟΥΡΑ-ΝΕWS

ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΜΑΘΙΑΣ-laikoyra.gr ΒΕΡΟΙΑ ΝΑΟΥΣΑ-ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ-ΛΑΪΚΟΥΡΑ-ΝΕWS

email:meliomixa@gmail.com Όλα όσα συμβαίνουν στην Ημαθία Τηλέφωνο¨6908469429

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Post Top Ad

}

Παρασκευή 6 Δεκεμβρίου 2013

Ξαφνικό στοπ σε πρόωρες συντάξεις


Αναστέλλονται οι διαδικασίες για την πρόωρη συνταξιοδότηση και 150.000 ασφαλισμένοι κινδυνεύουν να εγκλωβιστούν εργαζόμενοι για πέντε έως 12 χρόνια. 

Εγκύκλιος του ΙΚΑ ανατρέπει τα δεδομένα στη διαδοχική ασφάλιση. Θέτει ως απαιτούμενο για την έξοδο από τη μισθωτή εργασία να συντρέχουν οι προϋποθέσεις θεμελίωσης δικαιώματος στον τελευταίο φορέα. Δημιουργεί ένα πλαίσιο που σε ορισμένες περιπτώσεις οδηγεί σε αύξηση των ορίων ηλικίας.

Φραγμό στη συνταξιοδότηση 150.000 ασφαλισμένων βάζει εγκύκλιος του ΙΚΑ, που ανατρέπει σε μεγάλο βαθμό όσα ίσχυαν μέχρι σήμερα στη διαδοχική ασφάλιση.

Μεγάλοι χαμένοι όσοι έχουν ασφάλιση σε ΟΑΕΕ και ΙΚΑ, που κινδυνεύουν να «εγκλωβιστούν» από πέντε έως και δώδεκα χρόνια στην αγορά εργασίας.

Μάλιστα το μέτρο θα έχει και αναδρομική εφαρμογή, καθώς θα καλύψει ακόμα και συνταξιοδοτικές αποφάσεις που έχουν εκδοθεί.

Ουσιαστικά με την εγκύκλιο περιορίζονται δραστικά τα παράθυρα πρόωρης εξόδου στη σύνταξη, αφού θα πρέπει να συντρέχουν οι προϋποθέσεις θεμελίωσης δικαιώματος στον τελευταίο φορέα.

Έθνος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Post Bottom Ad

Σελίδες