«Κρυφός» φόρος στα ακίνητα - ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΜΑΘΙΑΣ-laikoyra.gr ΒΕΡΟΙΑ ΝΑΟΥΣΑ-ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ-ΛΑΪΚΟΥΡΑ-ΝΕWS

ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΜΑΘΙΑΣ-laikoyra.gr ΒΕΡΟΙΑ ΝΑΟΥΣΑ-ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ-ΛΑΪΚΟΥΡΑ-ΝΕWS

email:meliomixa@gmail.com Όλα όσα συμβαίνουν στην Ημαθία Τηλέφωνο¨6908469429

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Post Top Ad

}

Σάββατο 21 Σεπτεμβρίου 2013

«Κρυφός» φόρος στα ακίνητα





Διπλάσιες επιβαρύνσεις περιμένουν περίπου 400.000 ιδιοκτήτες ακινήτων, οι οποίοι με τη δήλωση του Ε9 θα φορολογηθούν κανονικά 100% για τους αυθαίρετους χώρους που τακτοποίησαν και για τους οποίους εφαρμοζόταν μειωτικός συντελεστής 50%.

Σύμφωνα με το «Έθνος», η έκπτωση του 50% θα έπρεπε να ισχύει και για τον Ενιαίο Φόρο Ακινήτων, όμως στη δήλωση για το Ε9 που υποβάλλουν τις ημέρες αυτές οι φορολογούμενοι, δεν προβλέπεται ξεχωριστός κωδικός στον οποίο θα έπρεπε να δηλωθούν οι «τακτοποιημένοι» αυθαίρετοι χώροι που μετατράπηκαν σε χώρους κύριας χρήσης.

Συγκεκριμένα, η παράγραφος 22 του άρθρου 24 του Νόμου 4014/2011 προβλέπει ότι για όλους τους χώρους σε υπόγεια, πατάρια που πολεοδομικά δεν αποτελούν όροφο, και σοφίτες που «τακτοποιήθηκα» με την πληρωμή ειδικών προστίμων, εφαρμόζεται μειωτικός συντελεστής 50% κατά τον υπολογισμό της αξίας για την επιβολή οποιουδήποτε φόρου (μεταβίβασης, κληρονομιάς, ακίνητης περιουσίας, ΤΑΠ κλπ).

Όπως γίνεται αντιληπτό, η έκπτωση αυτή θα έπρεπε να ισχύσει και για τον Ενιαίο Φόρο Ακινήτων.

Όμως στη δήλωση στοιχείων ακινήτων Ε9, που υποβάλλουν τις ημέρες αυτές οι φορολογούμενοι, δεν προβλέπεται ξεχωριστός κώδικας στον οποίο θα έπρεπε να δηλωθούν οι «τακτοποιημένοι» αυθαίρετοι χώροι που μετατράπηκαν σε χώρους κύριας χρήσης.

Έτσι θα φορολογηθούν στο 100% όπως ισχύει και για τους κύριους χώρους.

Πηγή: Έθνος


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Post Bottom Ad

Σελίδες