ΟΑΕΔ: Πρόγραμμα για 2.200 ανέργους - ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΜΑΘΙΑΣ-laikoyra.gr ΒΕΡΟΙΑ ΝΑΟΥΣΑ-ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ-ΛΑΪΚΟΥΡΑ-ΝΕWS

ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΜΑΘΙΑΣ-laikoyra.gr ΒΕΡΟΙΑ ΝΑΟΥΣΑ-ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ-ΛΑΪΚΟΥΡΑ-ΝΕWS

email:meliomixa@gmail.com Όλα όσα συμβαίνουν στην Ημαθία Τηλέφωνο¨6908469429

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Post Top Ad

}

Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου 2013

ΟΑΕΔ: Πρόγραμμα για 2.200 ανέργους

ΟΑΕΔ: Πρόγραμμα για 2.200 ανέργους
Ξεκίνησε το πρόγραμμα επιχορήγησης επιχειρήσεων για την πρόσληψη 2.200 ανέργων έως 35 ετών, πτυχιούχων ανωτάτων εκπαιδευτικών ιδρυμάτων πανεπιστημιακού και τεχνολογικού τομέα.
Το πρόγραμμα στοχεύει στην
απασχόληση 2.200 (επιπλέον των 5.000 που είχαν αρχικά προκηρυχθεί) νέων πτυχιούχων έως 35 ετών, ελληνικών ανώτατων εκπαιδευτικών ιδρυμάτων που είναι κάτοχοι πρώτου πτυχίου ή μεταπτυχιακού ή διδακτορικού ή ισότιμου τίτλου σχολών της αλλοδαπής.
«Το πρόγραμμα αυτό εντάσσεται σε μια σειρά δράσεων που έχουν σαν σκοπό την αντιμετώπιση της ανεργίας που πλήττει ιδιαίτερα τους νέους επιστήμονες, έτσι ώστε να υποστηριχθεί και να μη χαθεί το αξιόλογο επιστημονικό δυναμικό της χώρας μας» δήλωσε ο διοικητής του ΟΑΕΔ Θεόδωρος Αμπατζόγλου και τόνισε ότι «η νέα αυτή μορφή προγραμμάτων απασχόλησης θα συνεχισθεί σε συνεργασία με το Υπουργείο Εργασίας και ο πόλεμος κατά της ανεργίας είναι συνεχής».
Οι επιχειρήσεις που προσλαμβάνουν τους ανέργους δεσμεύονται να διατηρήσουν τις θέσεις εργασίας τους για 27 μήνες, ενώ η επιχορήγηση διαρκεί για 24 μήνες.
Το ποσόν της επιδότησης διαμορφώνεται στο ποσό των 20 ευρώ για κάθε ημέρα πλήρους απασχόλησης για ανέργους έως 24 ετών και 25 ευρώ την ημέρα για ανέργους άνω των 24 ετών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Post Bottom Ad

Σελίδες