Απάντηση Δήμου Πειραιά στον ηθοποιό Μάρκο Σεφερλή - ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΜΑΘΙΑΣ-laikoyra.gr ΒΕΡΟΙΑ ΝΑΟΥΣΑ-ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ-ΛΑΪΚΟΥΡΑ-ΝΕWS f

ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΜΑΘΙΑΣ-laikoyra.gr ΒΕΡΟΙΑ ΝΑΟΥΣΑ-ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ-ΛΑΪΚΟΥΡΑ-ΝΕWS

email:meliomixa@gmail.com Όλα όσα συμβαίνουν στην Ημαθία Τηλέφωνο¨6908469429

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Post Top Ad

}

Τρίτη 15 Ιουνίου 2010

Απάντηση Δήμου Πειραιά στον ηθοποιό Μάρκο Σεφερλή

Με αφορμή τις δηλώσεις του ηθοποιού και θεατρικού επιχειρηματία κ. Μάρκου Σεφερλή, με βάση τις οποίες εμπλέκει το Δήμο Πειραιά στη σύλληψη του από την ΕΛΑΣ και τις αυτόφωρες διαδικασίες που ακολουθήθηκαν, το Γραφείο Τύπου του Δήμου Πειραιά, διευκρινίζει τα εξής:
1)Ο Δήμος Πειραιά ουδεμία απολύτως σχέση έχει με τη σύλληψη και όλη την περιπέτεια του κ. Σεφερλή, δεδομένου ότι το «Δελφινάριο», το οποίο έχει μεν μισθώσει από την προηγούμενη Δημοτική Αρχή, είχε σφραγιστεί από την Περιφέρεια Αττικής, πέρσι, εξ αιτίας διάφορων παραβάσεων και καταγγελιών πολιτών. Το δικαίωμα έκδοσης –ανάκλησης αδειών με βάση το Νόμο περί Ολυμπιακών Ακινήτων τον έχει η Περιφέρεια Αττικής και όχι ο Δήμος. 2)Ο θεατρικός επιχειρηματίας κ. Σεφερλής δεν ακολούθησε, ως φαίνεται, τις διαδικασίες που προβλέπονται από το νόμο, αλλά μόνος του αποφάσισε να αποσφραγίσει το Θέατρο «γιατί το θεώρησε λογικό» μετά από επίσκεψη Επιτροπής, χωρίς να προβεί σε νόμιμες διαδικασίες για την αποσφράγισή του. Η πράξη του αυτή είχε ως αποτέλεσμα τη σύλληψη του, από την Ελληνική Αστυνομία μετά από εντολή του Εισαγγελέα. 3) Η κατασκευή αυθαιρέτου, όπως ο ίδιος παραδέχεται σε χώρο δίπλα στο Δελφινάριο, για τη δημιουργία καφέ υπόκειται στο νόμο περί αυθαιρέτων κατασκευών. Δεν πιστεύουμε ότι ο κ. Σεφερλής, ως θεατρικός επιχειρηματίας, θα ήθελε να έχει διαφορετική αντιμετώπιση από άλλους επιχειρηματίες. Εξ΄άλλου οι Νομικοί του Σύμβουλοι, θα έπρεπε να τον είχαν ενημερώσει για τις συμβατικές υποχρεώσεις του για την έκδοση άδειας τόσο για το καφέ όσο και για τη λειτουργία του θεάτρου. 4)Η σύνδεση που επιχείρησε ο κ. Σεφερλής, της σύλληψης του με την πρόθεση της Δημοτικής Αρχής να παραχωρήσει το δικαίωμα χρήσης του χώρου που βρίσκεται σήμερα το Δελφινάριο, για την κατασκευή του κολυμβητηρίου του Ολυμπιακού, είναι τουλάχιστον ατυχής και καμιά σχέση δεν έχει με τις πραγματικές αιτίες που οδήγησαν στην περιπέτειά του, για την οποία εκφράζουμε ανθρώπινα τη λύπη μας για τον καλλιτέχνη, αλλά και για τον κάθε πολίτη που θα τη βίωνε, εξαιτίας παράβασης του Νόμου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Post Bottom Ad

Σελίδες