22 Αυγ 2009

Αγωγός μεταφοράς καυσίμων στην καρδιά του ΘερμαϊκούΕταιρεία διανομής καυσίμων στην περιοχή της Χαλκιδικής ζήτησε την περασμένη άνοιξη την άδεια να κατασκευάσει υποθαλάσσιο-υπόγειο αγωγό στην περιοχή της παραλίας Ν. Τρίγλιας Χαλκιδικής με σκοπό τη μεταφορά καυσίμων και την αποθήκευσή τους σε δεξαμενές ιδιοκτησίας της. Οι κάτοικοι μέσω των συλλόγων που έχουμε δημιουργήσει εδώ και χρόνια αντιδράσαμε με παραστάσεις στις σχετικές αρχές, κινητοποιήσεις διαμαρτυρίας, συγκέντρωση υπογραφών και ενημέρωση όλων των σχετικών φορέων. Επόμενη συγκέντρωση των πολιτών είναι την Κυριακή 24/8/2009, το απόγευμα στην παραλία της Ν. Τρίγλιας. Ηδη οι αντιδράσεις έχουν πιάσει τόπο καθώς Δήμος και Νομαρχία έχουν γνωμοδοτήσει αρνητικά για το έργο
Δείτε εδώόλες τις λεπτομέρειες για το θέμα και για το πως μία ιδιωτική εταιρεία χαρακτηρίζει "κρανίου τόπο" μία περιοχή με χιλιάδες μόνιμους κατοίκους, κατοικίες, και εγκαταστάσεις για τον τουρισμό και την αναψυχή, 45 μόλις χιλιόμετρα από τη Θεσσαλονίκη. Δείτε στο χάρτη που ακριβώς βρίσκεται η παραλία της Ν. Τρίγλιας και γιατί μια διαρροή πετρελαίου στη θάλασσα αυτή δεν αφορά μια μικρή περιοχή αλλά ολόκληρο το Θερμαϊκό από τη Δυτική Κασσάνδρα μέχρι τις παραλίες του Πηλίου.


Παρακαλούμε διαδώστε αυτή την πληροφορία σε όποιον έχει ενδιαφέρον για το περιβάλλον. Ενα ακόμα κομμάτι της θάλασσας μας και της ποιότητας ζωής μας κινδυνεύει.

Σύλλογοι κατοίκων Παραλίας Ν. Τρίγλιας - http://sos-triglia-agogos.blogspot.com