Αποσύρεται από την αγορά νοθευμένο ηλιέλαιο - ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΜΑΘΙΑΣ-laikoyra.gr ΒΕΡΟΙΑ ΝΑΟΥΣΑ-ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ-ΛΑΪΚΟΥΡΑ-ΝΕWS

ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΜΑΘΙΑΣ-laikoyra.gr ΒΕΡΟΙΑ ΝΑΟΥΣΑ-ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ-ΛΑΪΚΟΥΡΑ-ΝΕWS

email:meliomixa@gmail.com Όλα όσα συμβαίνουν στην Ημαθία Τηλέφωνο¨6908469429

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Post Top Ad

}

Τρίτη 14 Απριλίου 2009

Αποσύρεται από την αγορά νοθευμένο ηλιέλαιο

Στη δέσμευση και ανάκληση διάθεσης στην αγορά, ηλιελαίου, το οποίο μετά την εξέταση του πρώτου δείγματος από τις υπηρεσίες του Γενικού Χημείου του Κράτους κρίθηκε «μη κανονικό - νοθευμένο», προχώρησε η Νομαρχία Πειραιά.


Συγκεκριμένα, στο πλαίσιο των τακτικών ελέγχων που διενεργούν τα κλιμάκια ελέγχου της Διεύθυνσης Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή της Νομαρχίας Πειραιά, έλαβαν από ψητοπωλείο που λειτουργεί στο Κερατσίνι δείγμα από κλειστή συσκευασία 10 lt του προϊόντος ηλιέλαιο «ΠΑΝ OIL» (ημ. λήξης 31/10/2010, αποκηρωμένο, ραφινέ, ελληνικής παραγωγής), το οποίο εστάλη για εργαστηριακές αναλύσεις στο Γενικό Χημείο του Κράτους.


Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της Δ’ Χημικής Υπηρεσίας Αθηνών το προϊόν κρίθηκε μη κανονικό, νοθευμένο με ξένο σπορέλαιο και ως εκ τούτου το δείγμα είναι αποκλειόμενο της κατανάλωσης σύμφωνα με την εθνική και κοινοτική νομοθεσία.


Οι υπηρεσίες της Νομαρχίας Πειραιά ενημέρωσαν το κατάστημα από όπου ελήφθη το δείγμα και δέσμευσαν περίπου 120 lt από τη συγκεκριμένη παρτίδα που βρέθηκαν σε αυτό. Ακόμη ενημέρωσαν την προμηθεύτρια εταιρεία, προκειμένου να προβεί άμεσα στην απόσυρσή του απ’ όλα τα πιθανά σημεία διάθεσής του. Σημειώνεται ότι οι ενδιαφερόμενοι έχουν το δικαίωμα της κατ’ έφεση εξέτασης του δεύτερου δείγματος μέσα σε 48 ώρες από τη λήψη των αποτελεσμάτων και σε περίπτωση που αυτό ζητηθεί και τα αποτελέσματα της πρώτης εξέτασης επιβεβαιωθούν, τα προϊόντα θα αποσυρθούν οριστικά από την αγορά.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Post Bottom Ad

Σελίδες